CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali Amazoni

Amazona Aestiva

Blue-fronted Amazon

Amazon cu frunte albastra

2 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; frunte albastra; in jurul ochilor uneori galben; cotul aripii rosu cu galben; baza cozii rosie; varful cozii galbui; ciocul cenusiu; picioarele cenusii.

37 cm lungime.

Raspanditi in:

- E-ul Braziliei,din Piaui inspre S-ul Rio Grande do Sul si S-E-ul Mato-Grosso.

In unele regiuni sunt pe cale de disparitie din cauza braconajului si distrugerii habitatului.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce moderata; difera de la pasare la pasare; sunt foarte curiosi; plini de energie si foarte robusti. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 8° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi fata de stapan. Imperecherea incepe prin luna aprilie. Depun 3-4 oua deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 26 zile. Puii ies la varsta de 10 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri foarte mari.