CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali Ara

Ara Ararauna Ara Chloroptera & Ara Macao

Blue and Yellow Macaw

Ara galben albastru

Descriere:

- coloritul albastru; burta galbena-portocalie; fruntea verde;sub barbie negru; barbia si in jurul ochilor nu este imbracat in pene; obrajii au culoare alba; ciocul negru; picioarele negre-cenusii.

87 cm lungime.

Raspanditi in:

- N-V-ul Columbiei, Panama de Est, Venezuela, Ecuador, Peru, Suriam, Guyana, Brazilia, Bolivia, N-ul Argentinei si Paraguay.

In unele regiuni sunt deja disparuti din cauza braconajului si distrugerii habitatului.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica; sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In afara perioadei de imperechere se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 12° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi chiar si fata de stapan. Perioada imperecherii incepe prin luna aprilie. Depun 1-3 oua uneori chiar 4, deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 25-28 zile. Puii ies pe la varsta de 12-13 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Unele perechi se reproduc chiar si de 2 ori pe an.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri intre 20- 100 de pasari. Se vad deseori impreuna cu Ara Cloroptera si Ara Macao.