CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali Cacadu

Eolophus Roseicapilla

Galah

Roza Kakadu

3 subspecii

Descriere:

- coloritul cenusiu deschis; burta, pieptul si gatul roz inchis; pe cap si ceafa roz deschis; au un mot mic in comparatie cu alti kakadu; ciocul albicios; picioarele cenusii.

35 cm lungime.

Raspanditi in:

- centrul Australiei, V-ul Australiei, E si S-ul Australiei, N-ul Australiei si in N-Queensland.

Sunt foarte raspanditi, populatie in crestere ( exceptie intre speciile de papagali ).

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In voliere suficient de mari se pot tine si pe perioada imperecherii in colonie. Le place mult sa se scalde. Din cauza ca coboara des pe fundul volierei este nevoie de o deparazitar interna anuala.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine, indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destseul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi fata de stapan. Depun 3-5 oua iar perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri foarte mari.