CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali China

Psittacula Derbiana

Derbian Parakeet

Papagalul China

Descriere:

coloritul verde; capul si pieptul violet-albastru; barbia neagra; deasupra ochilor o dunga subtire neagra; au in centrul aripii o pata verde deschis; ciocul rosu cu varful galbui in partea de sus; partea de jos neagra; picioarele cenusii; la femele ciocul este complet negru.

50 cm lungime.

Raspanditi in:

- S-E-ul Tibetului, S-V-ul Chinei, N-E-ul Assamului, Yünnan si Szechuan.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce moderata. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti.Se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Le place sa coboare pe fundul volierei ( deparazitarea anuala este de recomandat ). Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine inmuiata.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Reproducerea incepe prin luna aprilie. Depun 2-4 oua. Perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 10 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Ajung la varsta de 2 ani la maturitate.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri mici.