CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali Jako

Psittacus Erithacus

Grey Parrot

Jako

2 subspecii

Descriere:

- coloritul cenusiu deschis, coada rosie; ciocul negru; picioarele negre-cenusii.

33 cm lungime.

Raspanditi in:

- Coasta de Fildes, E-V-ul Kenyei si inspre S pana N-ul Angoliei, S-ul Kongonez si N-V-ul Tansaniei.

Populatie destul de stabila. Subspecia Timneh este din cauza braconajului in unele regiuni pe cale de disparitie.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce moderata; sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In afara perioadei de imperechere se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Pasarile capturate raman in general foarte speriate si la apropierea stapanului tipa si se panicheaza. Nu la toti le place sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba. La hrana nepotrivita pot ajunge la obezitate.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 8° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

-se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Perioada imperecherii incepe prin luna mai. Depun 3-4 oua deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 26 zile. Puii ies pe la varsta de 12 saptamani din cub si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri de cateva sute de pasari.