CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali Marele Alex

Psittacula Eupatria

Alexandrine Parakeet

Marele Alexandru

5 subspecii

Descriere:

-coloritul verde; pe aripi au o pata rosie inchisa; masculii au un inel negru la gat si la ceafa un inel roz; ciocul rosu cu varful galbui; picioarele cenusii.

60 cm lungime.

Raspanditi in:

- India, Sri Lanka, E-ul Afganistanului, V-ul Pakistanului,Andamanen, Birma, Vietnam, Kambodscha, N-ul si V-ul Thailandei, Laos.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 5° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. In voliere spatioase se pot tine si in colonie. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii pasarile blande sunt foarte agresive fata de stapan. Reproducerea incepe prin luna februarie. Depun 2-4 oua. Perioada incubatiei este de 28 zile. Puii ies pe la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si uneori se aduna in grupuri de mii de pasari.