CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali Micul Alex

Psittacula Karameri

Rose-ringed Parakeet

Micul Alexandru

4 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; masculii au un inel negru la gat si la ceafa un inel roz; la femele le lipseste acest inel; ciocul rosu cu varful negricios; picioarele cenusiu deschis.

41 cm lungime.

Raspanditi in:

- V-ul Africii in Guineea, V-ul Ugandei, Senegal, S-ul Sudanului, N-V-ul Somaliei, V-ul Pakistanului, N-ul Indiei si Nepal, S-ul Indiei, Ceylon si Insula Rameswaram .

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Se pot tine usor si cu alte specii de papagali. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Daca se tin in colonie trebuie oferiti minim 3m patrati pentrufiecare pereche. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt usor agresivi fata de alte pasari. Imperecherea incepe prin luna februarie-aprilie. Depun 3-5 oua. Perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies pe la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Ajung pe la varsta de 2-3 ani la maturitate. Unele perechi se reproduc chiar si de 2 ori pe an.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri de sute chiar mii de pasari.