CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali Nemes

Eclectus Roratus

Red-sided Eclectus Parrot

Papagalul Nemes-Neuguinea

10 subspecii

Descriere:

- coloritul masculului, verde; sub aripi rosu; cotul aripii albastru; varful cozii galbui; parte de jos a ciocului este neagra; partea de sus portocalie si varful galbui; picioarele negre-cenusii.

-femela este de culoare rosu icnhis; pe burta, piept si partea din spate a gatului violet; varful cozii galbui; ciocul complet negru; picioarele negre-cenusii.

37 cm lungime.

Raspanditi in:

- Noua Guinee, Batanta, Misool, Salawati, Waigeo, Insulele-Trobriand si Louisiada-Archipel.

In captivitate:

- in voliere mari. Sunt pasari foarte active cu o voce moderata, plini de energie si foarte robusti. In perioada de imperechere se pot tine sicu alte specii de papagali sau in colonie. Unele femele devin agresive fata de mascul. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 12° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt femele care agreseza masculii. In general depun 2 oua, unele perechi chiar 3, deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 28-30 zile. Puii ies pe la varsta de 11 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Unele femele devin agresive fata de pui, in asemenea cazuri trebuie scosi puii la timp din voliera. Unele femele depun oua de mai multe ori pe an. In asemenea cazuri este indicat sa se inchida cuibul pentru ca altfel depun tot timpul, dar doar oua infertile.

Traiesc in libertate in pereche sau familii mici.