CRESCATORIA MEA DE PAPAGALI VORBITORI, PASARI-EXOTICE & ANIMALE DE COMPANIE tel.0745568282

 

Papagali Regali

Alisterus Scapularis

Australian King Parrot

Papagalul Regal ( Australian )

2 subspecii

Descriere:

- coloritul verde; capul, gatul si pieptul rosu; pe aripa o line de culoare verde deschis; ciocul rosu cu varful negricios ( partea de jos este neagra ); femela are capul si gatul verde si linia de pe aripi lipseste; ciocul maro negricios; picioarele cenusii.

40 cm lungime.

Raspanditi in:

- India, Sri Lanka, E-ul Afganistanului, V-ul Pakistanului, Andamanen, Birma, Vietnam, Kambodscha, N-ul si V-ul Thailandei Laos.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce moderata. Sunt foarte curiosi,

plini de energie si foarte robusti. Le place sa coboare pe fundul volierei, de aceea este indicat sa se faca, daca este necesar, deparazitari interne regulate.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare moale cu insecte si larve.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Este de recomandat sa se puna perechea de pui impreuna. Pasari care se pun abia la maturitate impreuna deseori nu harmoneaza. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Reproducerea incepe prin luna martie. Depun 4-5 oua unele perechi chiar si pana la 7 oua, deseori sunt oua infertile. Perioada incubatiei este de 20 zile, necesita un cuib foarte adanc.Puii ies pe la varsta de 9 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si uneori se aduna in grupuri mici, deseori sunt vazuti in colonii cu papagalul Penant.